9. De ce va fi Teo exclus

Manipulare, minciună și păstori corupți … o istorie ținută ascuns.
Post Reply
create_my_ownp
Administrator
Jucator SA:MP ?: Da
Nick:: in_so@pta
Jucator CS ?: Da

9. De ce va fi Teo exclus

Post by create_my_ownp »

Ce s-a intamplat in iarna aceasta in biserica noastra, nu este un fapt izolat ci este finalul unei perioada indelungate de framantari, conflicte interne, trecute in final cu vederea de toti cei din comitet, ascunse Adunarii Generale si musamalizate cu buna stiinta.

In ultimii trei ani, comitetul bisericii noastre a fost dezbinat, intotdeauna fiind doua tabere. Asa a fost in timpul pastorului Danut Vrancila, care lucra cu oamenii lui, pe ceilalti ignorindu-i (spunea fratele pastor Danut Vrancila, prezbiterului bisericii Cornel Andea: ” Esti in comitet pentru ca biserica te-a ales dar asta nu inseamna ca sunt obligat sa lucrez cu tine”), si asa a ramas pana astazi.

(Intr-un articol viitor voi vorbi despre felul in care pastorul Danut Vrancila a pastrat contactul cu aceasta grupare, a tinut-o “calda”, si prin ea a zdruncinat unitatea si pacea din biserica, prin interferente in viata si lucrarea actualului pastor, amenintari si alte metode “colegiale si crestinesti“)

ALEGEREA NOULUI COMITET SI A COMISIEI DE CENZORI

Totul a culminat cu controlul facut de cenzorii bisericii, alesi la inceputul lui 2010 Samuel Craioveanu – Daniel Gorgan – Galea Andrei.

Va aduceti aminte, Adunarea Generala din 2010, cand fratele Samuel Craioveanu nu a putut participa deoarece se afla in spital in urma unei crize de stomac. Anuntase ca vrea sa candideze pentru slujba de cenzor din partea comitetului, in felul acesta, ceilalti doi cenzori care, nefacind parte din comitet, puteau primi raspunsuri clarificatoare cu privire la cheltuielile bisericii.

Dupa iesirea din spital, fratele Samuel Craioveanu a spus comitetului prin fratele pastor:

- Nu inteleg de ce m-ati mai pus la vot daca nu am fost prezent, consider ca cine nu e prezent, nu poate participa la vot !

Adunarea Generala in care a fost ales a fost in 14 Februarie 2010 si pana in 16 Martie 2010, fratele Samuel Craioveanu nu a venit deloc la sedintele comitetului. In urma insistentelor noastre, a venit in 16 Martie ca sa ne explice personal motivele retragerii … o istorie interesanta, in care dorinta dumnealui de a nu renunta la pozitie se lupta cu glasul Domnului care ii vorbea si ii cerea sa se retraga din lucrare. A deschis si Biblia la intamplare ca sa vada ce verset “ii cade”, dar in final Domnul l-a vorbit prin criza de stomac si prin faptul ca l-a tinut in spital pana la terminarea Adunarii Generale. Tot comitetul a inteles ca problemele de sanatate prin care a trecut chiar in ziua votului, l-au determinat in final sa se retraga. Pastorul a anunta pe frati la starea de vorba care a avut loc dupa aceea, iar fatele Samuel Craioveanu l-a acuzat ca a prezentat o versiune falsa si neadevarata, negand ca a motivat retragerea din motive de sanatate (cu toate ca eu am stenograma acelei discutii) si cere pastorului sa rectifice greseala in mod public in fata intregii Adunari Generale … pastorul face acest lucru si isi cere iertare public.

A anuntat ca se retrage din comitet DAR A INSISTAT SA RAMANA IN SLUJBA DE CENZOR !!! Comitetul a zis atunci, daca se retrage din comitet pierde si slujba de cenzor, fratele candidand la alegeri pentru calitatea de membru in comitet dar cu scopul de a fi cenzor si din pozitia aceasta sa fie un ajutor in plus in comisia de cenzori, dumnealui participand la toate deciziile comitetului. Normal era ca un alt frate sa intregeasca numarul echipei, iar Adunarea Generala sa aleaga un alt cenzor sau sa decida sa ramana numai doi cenzori.

Nu mi se pare normal un astfel de comportament: Adunarea Generala alege un om pentru o lucrare anume, iar acesta dupa doua saptamani sa zica: aleg sa pastrez doar o parte din responsabilitatile pentru care Adunarea Generala m-a ales, iar la celelalte renunt. Cred ca este un fel de comportament etse o sfidare a membrilor bisericii, care te-au vrut acolo pentru toata slujba si nu doar pentru cat iti place, mai ales ca personal ai zis ca vrei sa fii membru in comitet-cenzor. Dupa cateva luni, s-a elucidat si misterul, semnele de intrebare si-au primit raspunsul.

Comitetul a discutat, si a acceptat cererea si dorinta fratelui Samuel Craioveanu. In locul lui, intra in comitet fratele Costel Scafaru.

Avand in vedere componenta comisiei de cenzori si prevazand viitoare probleme intre Casier-Cenzori-Comitet (voi reveni cu detalii intr-un alt articol), comitetul a decis sa inceapa o serie de discutii pentru a stabili clar statutul cenzorului in biserica si felul in care se face aceasta lucrare cat si stabilirea unui calendar de lucru.

Din start conflictul a fost insamantat prin atitudinea cu care au venit cei trei la comitet in prima discutie, plini de prejudecati si incarcati cu informatii culese din barfe. Atmosfera a fost una tensa, Andrei Galea a fost purtatorul de cuvant al cenzorilor de la inceput si pana astazi, fratele Samuel Craioveanu a reprezentat autoritatea grupului iar Daniel Gorgan incepe sa-si construiasca o imagine de credincios gata de lucrare, fratele care a auzit chemarea Domnului si nu a putut sa zica NU (sunt cuvintele lui). Imi spunea cum fratele Samuel Craioveanu i-a convocat pe toti cenzorii la cateva discutii si cum ii instruia zicandu-le ca trebuie sa fie una, sa zica toti la fel, unde trebuie sa inceapa, ce trebuie sa caute etc … luandu-si astfel rolul de sef de comisie.

Andrei Galea isi incepe discursul cu acuzatii sustinute de informatii culese asa cum am zis mai sus din auzite si barfe, mai tarziu recunoascand ca tatal sau, il instruise unde sa caute, despre ce sa intrebe etc.

- Pana acum s-au scurs bani, si situatia financiara nu a fost clara dar acum gata … situatia se va schimba pentru ca noi vrem sa inchidem portitele prin care cheltuiti bani fara stirea bisericii, sau pe unde se scurg banii bisericii !!! Aceste afirmatii au starnit indignarea comitetului care i-a cerut sa fie explicit si sa vina cu lucruri concrete si sa spuna unde a auzit astfel de lucruri. Andrei la inceput, nu a vrut sa intre in detalii zicand ca toata biserica stie ca se cheltuie banii dupa cum vrea comitetul, ca nu se cere aprobare pentru cheltuieli etc etc iar in final recunoaste ca fratele Aurel Galea i-a spus aceste lucruri. (fratele Aurel Galea si Milea Constantin nu au mai vrut sa fie in comitet, voi reveni cu amanunte intr-unul din viitoarele articole).

- Daniel Gorgan isi face intrarea in discutie cu aerul celui care stie management si finante … “Fratilor, trebuie sa facem control la trei luni, ca sa fie mai usor, trebuie sa facem carduri pentru cel care face cumparaturi pentru biserica in felul acesta nemaifiind nevoie sa tot ceara bani saptamanal. Apoi, tot ce se cumpara trebuie luat cu baxurile, ca sa nu mai fie bonuri de doar cativa € .

- Fratele samuel Craioveanu incepe sa sustina ca trebuie tinuta o situatie paralela cu cea existenta, sa fie la el in geanta si acasa, iar la control cele doua situatii trebuie sa “bata” exact, asa nu vor fi suspiciuni. Deja erau doua registre: unul al casierului si unul al numaratorilor de bani, plus situatia pe care periodic era predata contabilului bisericii. Totusi, fratele vine si cere sa fie lasat sa tina inca o situatie financiara-paralela, pe care sa o pastreze dumnealui acasa. Sunt discutii aprinse pe aceasta tema, se reia propunerea si in urmatoarea saptamana, in final fratele renunta la idee.

- Incep discutiile cu privire la cate controale sa fie facute. Cenzorii nu dau inapoi: la fiecare trei luni ca sa eliminam suspiciunile si sa fie un comtrol mai bun. Andrei reaminteste de portitele care trebuiesc inchise, pe unde se scurg bani etc In concluzie, chiar de la inceput au lucrat tendentios, fiind convinsi ca se “scurg bani” din casierie, fiind convinsi ca sunt cheltuite sume de bani fara sa se ceara aprobarea comitetului sau a bisericii.

CONTROLUL CENZORILOR

Luna Iulie era luna controlului pentru prima jumatate de an, dupa cum hotarase de comun acord comitetul si comisia de cenzori. Nu s-a facut din mai multe cauze … fratele casie a fost bolnav, apoi a fost ocupat cu un grup de musafiri, deasemenea Daniel Gorgan a fost plecat o perioada, iar la prima intalnire de control Galea Andrei era la picnic la Segorbe si nu s-a deranjat sa mai vina la controlul care trebuia sa inchida portitele pe unde se scurgeau banii bisericii.

In fine, au reusit sa se adune toti si au inceput sa faca “controlul”. Daniel Gorgan venea acasa la mine si imi spunea:

- “Frate, astia habar nu stiu sa face un control … scriu pe ciorne, le incurca, o iau de la capat, le ies bani in plus, apoi in minus. Eu in jumatate de ora am terminat si cu exceptia unor chitante de cativa euro, este totul ok. Am incercat sa ii invat, sa le arat cum se face dar nu ai cu cine vorbi”

- Teo vezi ca Sami si Andrei au facut o lista speciala unde trec toate cheltuielile facute de tine si au scris acolo “cheltuieli Teo”. Astia cauta si rascolesc in chitante si bonuri ca sa te prinda cu ceva … la fel si cu Ghita, astia rascolesc doar doar sa gaseasca ceva sa va prinda cu cheltuieli si nereguli.

Am ras, si i-am zis lui Daniel Gorgan ca pot sa faca ce vor, si ca nu am ce sa ascund … nu am luat un cent de la biserica. Deasemenea i-am spus pastorului ce mi-a zis Daniel, apoi comitetului dar impreuna am spus ca mai bine sa asteptam raportul lor si atunci sa discutam toate acestea.

RAPORTUL CENZORILOR

A venit sedinta de comitet in care cenzorii trebuiau sa prezinte concluziile controlului pe primele sase luni ale anului.

Andrei, purtatorul de cuvant, incepe sa prezinte raportul cu o concluzie: ” Ieste multe nereguli”.

Raportul a avut doua parti: o serie de facturi si chitante puse de ei sub semnul intrebarii si opinii personale cu privire la persoana mea si a fratelui casier, fratii care au cheltuit bugetul bisericii si prin mainile carora trec toti banii.

In prima parte au citit o lista cu vreo 30 de facturi-bonuri si chitante la care cereau sa vada daca exista hotararea scxrisa a comitetului pentru cheltuirea acelor bani, apoi unele erau declarate de ei ca fiind anonime deci puse acolo de noi dar nefiind cheltuiti pentru biserica. Eu si pastorul le-am notat pe toate, apoi impreuna cu comitetul intreg le-am luat pe fiecare in parte, fiecare bon, fiecare chitanta si in concluzie cu exceptia a doua bonuri in valoare totala de vreo 12-13€, toate facturile si bonurile reclamate de ei au fost gasite de frati fara greseala, corecte chiar si cele “anonime” erau clare, fiind vorba de cateva bonuri de 9€-12€ care reprezentau cateva Buletine Duminicale. (Dupa aceste acuzatii nu am mai tiparit nici un buletin.

A doua parte a raportului, continea opinii personale fata de mine si casier … cateva exemple:

- Ma acuzau ca am cumparat produse de dieta pentru mine din banii bisericii. Au citit pe un bon si au vazut acolo “pan tostado, leche degresado, biscuiti cu gem, etc … bonurile reprezentand cheltuieli facute cu ocazia sedintei de comitet a comunitatii baptiste din Spania, si cumparaturi pentru tinerii africani, insa ei au zis ca mi-am cumparat produse pentru dieta pe care stiti cu totii ca am facut-o.

- M-au acuzat pe mine si pastor ca noi doi am cerut numaratorilor de bani si casierului sa nu inregistreze doua sume a cate 50 €. Cand au fost facute masuratorile pentru aprobarea activitatilor in locasul de cult, a fost nevoie de prezenta a doi vecini. Eu i-am sunat dar ei au zis ca trebuie sa vina din Benicasim, ca ei lucreaza pe bani etc. Atunci le-a zis ca le platesc ziua de lucru. Daca nu erau prezenti, ar fi trebuit sa platim transportul lor Valencia – Castellon – Valencia plus o taxa de 250€ penalizare, si sa facem din nou o cerere pentru masuratori lucru care intarzia mult acordarea licentei de deschidere a localului. I-am platit pe cei doi vecini cate 50€, nu au semnat chitanta dar de fata a fost fratele casier, eu si fratele pastor. Duminica la inregistrarea banilor adunati la colecta, fratele casier a scazut banii platiti in timpul saptamanii si a explicat cenzorilor chestiunea cu vecinii.

A fost acuzat ca nu inregistreaza toti banii, ca face treburi necurate. Eu am intervenit si le-am zis ca duminica nu se discuta astfel de lucruri si sa vina in timpul saptamanii ca sa se lamureasca situatia. Pastorul le-a explicat ca banii au fost platiti corect, ca de fata au fost trei membri ai comitetului, si ca trebuie sa ii includa la cheltuieli. Pentru ca nu i-am pus pe vecini sa semneze chitanta, nici nu puteau fi trecuti ca donatie pentru ei (si hartia de donatie trebuia semnata de vecini) fratii au zis, ca sa se scada 100€ din totalul adunat in acea duminica. Banii erau declarati la comitet, si erau trei membri martori: pastorul -secretarul si casierul, insa cenzorii nu au considerat ca marturia acestor trei frati este suficienta, asa ca au trecut-o in raportul lor ca fiind neregula, ca pastorul si secretarul cere casierului si cenzorilor sa nu declare toti banii.

- Au avut indoieli ca eu chiar am facut dua albume cu fotografii de la evenimentele bisericii (Jubileu)

- Au avut indoieli cu privire la cheltuielile de organizare a jubileului, declarand factura de cumparare a bannerului albastru cu salutul bisericii, si expozitia de fotografie de pe holuri ca fiind neclara si in neregula. Factura era pe numele bisericii, avea codul fiscal trecut, stampila de “platit” avea trecute toate produsele: bannerul mare albastru, ramele fotografiilor, fotografiile, absolut tot si chitanta de casa era capsata de factura. Cu toate acestea ei au zis ca nu este corecta deci au trecut-o la facturi dubioase. Cand i-am pus in fata acestei facturi si in prezenta comitetului, au recunoscut ca era corecta dar ca nu au inteles ce inseamna “cartulina” sau Lona, deci problema lor era ca nu era tradusa in romaneste.

- M-au acuzat ca am cheltuit in medie 500€ pe luna si ca acest lucru este inadmisibil. I-am spus lui Andrei sa aduca o situatie care sa dovedeasca aceasta acuzatie … nici in ziua de astazi nu a facut acest lucru, pentru ca este imposibil.

-M-au acuzat ca am cheltuit cu usurinta banii bisericii, si fara acordul comitetului. Din nou le-am cerut sa vorbeasca explicit si nu in general si sa aduca acele cheltuieli pe care ei le acuzau. Nu au facut-o pentru ca nu erau. Au puricat toate chitantele-bonurile-facturile, comitetul a facut la fel si in concluzie toate au fost perfect, cu toate acestea ei continuau sa ma acuze dar fara sa aduca probe.

- Le-am aratat ca procesele verbale erau semnate cu pixul de membrii comitetului, dar Andrei a zis ca nu sunt de incredere pentru ca “prin procedee fotografice” se pot falsifica. Tot comitetul le explica faptul ca nu exista nici o ilegalitate, ca toate erau corecte, ca nu sunt vinovat de tot ce ma acuzau, insa nu aveai cu cine sa te intelegi.

- M-au acuzat ca eu cheltui cei mai multi bani. Si eu si comitetul le-am explicat ca am fost singurul din comitet cu timp liber mai mult asa ca eu m-am ocupat de Acte-Contracte-Administratie-Notariat-Seguridad Social-Ferede-Primarie-Media-Internet-etc de tot, ceilalti frati fiind bucurosi ca nu trebuie sa-si ia liber de la serviciu ca sa isi faca treaba pentru care au fost alesi de biserica.

Eu si fratele Ghita Oprea ne-am ocupat de munca de teren, actele bisericii au fost facute gresit inca de la inceput asa ca am fost nevoiti sa luam toata munca de la capat si sa refacem act cu act toata documentatia bisericii ca sa putem fi legali, o munca imensa si bineinteles ca toate astea au costat bani.

Comitetul m-a delegat sa ma ocup de toate acestea si am facut-o intr-un mod exemplar, si am ridicat secretariatul si admninistratia bisericii la nivelul care trebuie. Toate cheltuielile au fost aprobate de comitet si justificate cu actele corespunzatoare.

-M-au acuzat ca consum tonerul bisericii in interes propriu, ca tin acasa imprimanta bisercii. Toata lumea stie ca secretariatul consuma hartie de scris si toner dar numai o data pe an se schimbau cartusele de toner ceea ce nu inseamna mult, iar imprimanta o tineam acasa deoarece la biserica nu avem internet.

Au inceput sa aduca si alte acuzatii:

- Pastorul a imprumutat 1000€ din bugetul bisericii si acest lucru a fost ascuns de cenzori la raportul dat Adunarii Generale.

- Nu toate cheltuielile sunt trecute prin comitet(cenzorii sustineau ca si hartia igienica trebuie aprobata in sedinta de comitet si ca trebuie sa existe scris in procesul verbal ca in sedinta NR….din data de…s-a cerut aprobare pentru cumpararea unui pachet de hartie igienica si comitetul a aprobat cheltuirea acestor bani)

- Nu sunt declarate toate intrarile de bani

Tensiunea a crescut cand am acuzat pe doi din cenzorii alesi (Samuel Craioveanu si Andrei Galea) si le-a spus ca nu au calitatea morala de a face astfel de acuzatii si nici slujba de cenzor fiind patati de unele fapte facute de ei, dar daca biserica a ales ca ei sa se ocupe trebuie respectata alegerea bisericii.(Detalii intr-un articol viitor)

I-am aratat ca la toate aceste acuzatii, dumnealui cand a fost in comitet, a facut exact la fel, iar acum vine si acuza:

-Da pastorul a imprumutat 1000€ si nu au fost declarati in raport la Adunarea Generala, dar tot asa si fratele Samuel a cerut plata a 100 de ore de munca (atat a zis fratele ca a muncit ca sa faca dulapul de bucatarie) si a rugat comitetul sa nu declare aceasta suma pentru ca nu vrea sa afle biserica ca el a luat bani pentru aceasta lucrare.

Casierul si comitetul l-a intrebat cum putem sa platim 500€ din casierie si sa nu declaram. Fratele Samuel avea solutie si a si propus-o: timp de 5 luni, el va scrie pe plic la zeciuiala 100€ dar nu pune banii, iar noi cand numaram banii duminica, sa semnam ca si cum am fi primit banii si asa el primeste plata pentru 100 ore de munca, banii nu trec prin casierie ca iesire si biserica nu stie ca a facut pe bani si ca a fost platit deci nu trebuie sa fie declarati la Adunarea Generala.

- La cealalta acuzatie care spunea ca nu toate cheltuielile trebuiesc trecute prin comitet … tot la chestiunea cu dulapul (care a costat in final cu manopera cu tot cu mult mai mult decat daca il cumparam gata facut din magazin) comitetul a hotarat ca administratorul Galea Aurel si Samuel Craioveanu sa aduca mai multe oferte si sa alegem impreuna pe cea mai convenabila. Dupa cateva zile, cand ne-am adunat pentru sedinta de comitet, holurile bisericii erau pline de dulapuri. Fratele nu am mai astepta sa aduca oferte, a cumparat direct dulapurile . Cu ce bani? Pai a luat din cesierie fara sa astepte hotararea de comitet, fara sa mai aleaga ceva comitetul. L-am intrebat de ce a procedat asa si a raspuns ca daca nu e bine atunci le duce inapoi.

… tot la chestiunea cu dulapul. Eu si pastorul l-am intrebat de nenumarate ori: “cat ne costa tamplarul”? De fiecare data zicea: “Eu nu zic nimic”… in cateva intalniri de comitet am pus aceeasi intrebare pana cand pastorul l-a rugat sa ne zica odata cat costa manopera. Au trecut cateva zile si dulapurile ramasesera fara fete la sertare. Am intrebat de ce nu s-au pus si acelea ca sa fie gata dulapul iar fratele Aurel Galea, administratorul de atunci a zis ca fratele Samuel este suparat ca tot am intrebat de bani si cat ne costa, fratele zicand ca vom vedea la urma cat ne costa.

Eu am pus in comitet o intrebare: daca chemi acasa un tamplar sa-ti faca dulap la bucatarie, si il intrebi cat iti va cere la final si ti se va raspunde: Nu zic nimic, las ca vedem la urma! ai accepta sa-ti lucreze?

( 100 de ore inseamna 13 zile de munca a cate 8 ore, adica doua saptamanai de luni pana sambata inclusiv plus inca o zi … fratele nu a lucrat atata la biserica, partile dulapului au fost comandate la Brico, scheletul a fost cumparat la Leroy M si doar montate la biserica, iar fratele a mai lipit niste banda pe margine, a montat balamalele la usi si a pus blatul cu ghiuveta).

Lui Andrei Galea i-am zis ca am acceptat alegerea bisericii in dreptul lui dar din punctul meu de vedere nu se califica moral sa faca slujba de cenzor pentru ca minte in scris cu privire la persoana sa. Pe pagina lui de internet scrie ca are ample cunostiinta de fotogarfie digitala “din 1986″ iar pe firma de la studio scrie la fel …fotograf profesionist din 1986, acesta fiind anul sau de nastere. Mi-a replicat ca nu are nici o legatura cu biserica, ci este doar o forma de management. Adica, la serviciu poti sa minti motivand ca asta inseamna management iar in biserica faci controale financiare si acuza fratii implicati in lucrare ca fura bani, si ca mint.

Atunci Andrei Galea a zis ca el inca de la inceputul controlului financiar a urmarit sa vada toti pasii facuti de mine in lucrare si tot ce am cheltuit eu.

I-am acuzat ca s-au unit la rau, si au abuzat de slujba incredintata de biserica pentru a-si atinge scopurile personale pentru a denigra pe unii lucratori.

Fratele Puiu Laes si Costel Scafaru a zis ca nu ar trebui sa nu il includ si pe Daniel Gorgan iar eu am zis ca el nu are motiv sa ma denigreze mai ales pentru ca suntem si buni prieteni, am zis ca am incredere in el si stiu ca nu ar face asa ceva in dreptul meu.

Fratele Puiu Laes a ras si mi-a zis ca ma voi convinge mai tarziu daca e asa sau nu. Deasemenea multi frati m-au avertizat sa am grija cu Daniel Gorgan ca nu este de incredere dar nu am crezut ca imi va face ceva de genul acesta.

Asta este in “esenta” ce s-a intamplat cu cenzorii si controlul facut de ei, acuzatiile si verificarile fiind facute tendentios cu scopul de a denigra sacretarul si casierul bisericii.

Au facut un proces verbal si l-au semnat cativa frati din comitet.

REACTIA MEA SI A COMITETULUI

Asa cum am spus mai sus, comitetul a cercetat toate cu de-amanuntul, chitanta cu chitanta, bon cu bon si cu exceptia a doua bonulete cu valoarea totala de vreo 13€ sau 15€ toate acuzatiile au fost demontate una cate una, si in dreptul meu nu s-a gasit nimic care sa poata fi pus sub semnul intrebarii, totul corect.

Am cerut comitetului in nenumarate randuri sa nu ramana pasivi la o astfel de atitudine si abuz, si sa inceapa o serie de intalniri pentru a trage la raspundere pe cenzori pentru ca s-au unit la rau, s-au unit pentru a ma denigra, au scris acizatii grele dar false si in urma verificarii facute de comitet in care toate uraciunile de mai sus au fost declarate nule, am cerut sa nu se treaca cu vederea astfel de lucraturi.

Am atras atenta ca intotdeauna s-a procedat la uitare si s-au trecut vederea astfel de lucruri murdare, nu s-au apus bisericii, nu s-au luat masuri si acesti frati au ajuns la o indrazneala de nedescris stiind bine ca nu se va face nimic si nu se vor lua masuri.

Am atras atentia ca asa s-a trecut vederea si problema cu 100 de ore, cu plata cu plicurile de zeciuiala. Un frate ca Samuel Craioveanu sa faca astfel de propuneri ca mai apoi sa vina si sa faca pe chestorul financiar si sa aiba indrazneala sa acuze cand el insusi a incercat sa scoata bani la negru, nedeclarati !!!? si sa nu fie pus deoparte ??? Sa fie trimis la amvon mai departe ???

M-am suparat foarte tare si am pregatit actele de secretariat si le-am predat, retragandu-ma din slujire datorita lipsei de reactie a comitetului si a pastorului.

Am vorbit cu Daniel Gorgan in timpul saptamanii si i-am zis ca l-am crezut prieten cinstit dar el s-a manjit cu ceilalti si sunt dezamagit. Asta l-a suparat foarte mult, si din nou a negat ca ar fi parte la acel proces verbal.

L-am sunat pe fratele Samuel si i-am zis ca Daniel Gorgan neaga participarea lui la tot acel montaj si fratele samuel s-a suparat deasemenea foarte tare.

A urmat inca o intalnire in care comitetul le-a aratat ca toate acuzatiile facute nu au fost reale, iar eu i-am acuzat ca s-au unit totica sa faca rau unor frati si sa-i denigreze.

Atunci Daniel Gorgan a inceput sa sustina ca el de fapt nu a cunoscut tot continutul acelui proces verbal, pentru ca a lipsit un timp de laredactarea lui, fiind nevoit sa puna copii la culcare. Apoi a zis ca fratele Samuel Craioveanu si Andrei au mai adaugat inca alte fraze, in cofetaria Transilvania.

Deci in loc sa vina fratii la biserica unde avem sali libere, mese scaune si aer conditionat, au facut procesul verbal, acasa la Daniel Gorgan si l-au terminat in cofetaria Transilvania, in compania paganilor.

Parca vad scena: la o masa stau cateva tineri la cafea si tigara, zicand bancuri si razand zgomotos iar undeva la masa vecina cenzorii bisericii scriu procesul verbal al controlului financiar. Cum vi se pare acest lucru?

Cand Daniel Gorgan a incercat sa se eschiveze de la responsabilitatea faptului ca este unul din cei trei cenzori, fratele Samuel s-a suparat si a repetat de nenumarate ori: TOTI TREI AM FACUT ACEST PROCES VERBAL.

In acea seara comitetul a plecat, iar Andrei si fratele Samuel m-au rugat sa raman la urma impreuna cu pastorul pentru ca au ceva de comunicat. Asa ca am ramas, eu pastorul Samuel Craioveanu si Andrei Galea.

A vorbit numai Andrei si a zis: Am ramas impreuna cu fratele samuel, ca sa iti spunem ca nu este vina noastra pentru ce s-a intampla ci a lui Daniel Gorgan, el a stat in spatele intregii povesti, el a zis ca eu mi-am luat mancare de dieta din banii bisericii si mi-a zis ca mult timp m-a barfit la el in masina, ca se facea noapte tarziu si nu stia cum sa il faca sa coboare etc etc.

Atunci am zis acestor doi cenzori sa ma ierte pentru ca am vorbit tare, am vorbit nepoliticos cu fratele Samuel si ca persoane vreau sa imi cer oertare DAR PE LINIE DE LUCRARE NU IMI RETRAG ACUZATIILE FACUTE !!!

Am cerut din nou comitetului sa nu treaca cu vederea toate aceste lucruri. Am asteptat sa se convoace intalniri in care sa fie chemate toate partile si sa discutam situatia aceea complicata. Nu s-a facut nimic.

M-am retras din comitet dezamagit de lipsa de reactie si ignoranta fata de felul in care cenzorii au lucrat in dreptul meu. Am creztu ca daca fac acest pas, fratii vor initia intalnirile dintre partile implicate si se va discuta problema si atitudinea lor. Nu s-a intamplat nimic. Fratele pastor a zis ca retragerea este alegerea mea.

Am spus fratelui pastor ca nu voi mai veni la biserica pana nu se vor lua masuri impotriva celor descrise mai sus, si am spus fratilor ca eu nu pot sa vin la biserica unde Daniel Gorgan conduce Inchinarea iar fratele Samuel predica, stiind bine faptele lor.

Pastorul a zis acelasi lucru: este alegerea mea, ca nu este bine dar in final este alegerea mea. In urma cu putin timp l-am anunta pe pastor printr-o scrisoare ca ma voi retrage din biserica datorita ignorantei dumnealui si a comitetului.

A spus acelasi lucru: Este alegerea mea, si ar fi bine sa scriu o explicatie ca sa ramana ceva la secrertariat pe baza caruia fratii ma vor scoate din evidenta.

Am ramas stupefiat de raceala si ignoranta pana si a pastorului. Am stat si m-am gandit: Oare de ce nu reactioneaza? Oare de ce nu face nimic? Oare in tot comitetul nu este macar unul care sa nu lase aceste lucruri sa treaca nerezolvate?

Nu dupa mult timp, am inceput sa primesc si raspunsuri, bineinteles ca negate de pastor, dar in acest context tensionat eu cred ca aduc macar putina lumina. Am inteles ca fratele Luca a vizitat familiile care de la venirea sa in lucrare, au facut opozitie permanenta(mai multe in articolul viitor), s-a umilit (dupa spusele dumnealui) a cerut iertare pentru tot ce le-a gresit.

Apoi fratele a zis ca a fost intrebat: Cat il mai sustii pe Teo? Aceeasi intrebare pe care i-au facut-o frateui Samuel in urma cu trei ani fratele pastor Danut Vrancila si cativa membri din comitet. L-am intrebat pe fratele Samuel: frate, cand s-a rupt relatia dintre noi? si mi-a raspuns: Cand au venit la mine pastorul si cativa frati din comitet si m-au intrebat de ce il mai sustii pe Teo? (De ce a vrut pastorul Danut Vrancila sa ma scoata din lucrare)

Apoi dupa laudele lui Daniel Gorgan, acesta l-a imprumutat cu cateva mii de euro si tot Daniel Gorgan l-a bagat la Liceul Vasile Goldis pe Ruben, care a pierdut doi ani si nu isi poate termina aici liceul.

I-am scris pastorului si i-am spus ca am inteles de ce refuza sa ia atitudine fata de abuzurile facute de cenzori: pentru ca pentru a castiga cateva familii care ii fac opozitie, pentru cateva mii de euro imprumutati si o diploma de bacalaureat plateste cu ignoranta si tacere in dreptul faptelor lor.

I-am spus ca voi face totul public, ca este dreptul meu de a fi ascultat de a-mi spune si eu punctul de vedere. Nu am fost lasat.

Cand am anuntat ca voi face totul public, m-a sunat si m-a chemat la o intalnire de comitet impreuna cu cenzorii. I-am zis ca vin doar daca 1. voi fi lasat sa vorbesc si 2. daca cenzorii vor recunoaste ca au avut o atitudine gresita.Mi-a promis ca sa va fi, asa ca m-am dus. Asta a fost duminica dinaintea Adunarii Generale de anul acesta.

Nu incepuse intalnirea cand Andrei si Daniel Gorgan mi-au zis ca mai mult de 10-15 minute nu pot sta. A foat o introducere buna din partea pastorului, apoi mi s-a dat cuvantul. Am vrut sa vorbesc dar m.au intrerupt fratii din comitet, Andrei … am tot incercat sa vorbesc, sa ma fac auzit insa a fost imposibil.

Fratele Nelu Scafaru a ras tot timpul de mine, Andrei a zis ca toata lucrarea facuta de mine nu are nici o valoare, Daniel Gorgan nega tot si ma facea mincinos, pastorul nu a intervenit pentru a media discutia si pentru a-i face pe ceilalti sa ma lase sa vorbesc.

Ba mai mult s-a unit cu ei in acuzatii, si o tinea peceeasi: Ai lipsit si acum vii cu pretentii!

Cenzorii fiecare in dreptul lui a zis ca sunt curati, ca nu au nici o vina si ca toata vina o am numai eu, comitetul a sustinut acest lucru si pastorul deasemenea.

I-am spus lui Andrei sa spuna de fata cu Daniel Gorgan ce a zis in seara aceea in prezenta pastorului si a fratelui Samuel, cand il acuza pe Daniel G. ca fiind cel care a manipulat intreg conflictul. A negat ca ar fizis asa ceva, atunci l-am intrebat pe pastor daca a zis sau nu ca Daniel G. este vinovat de toate astea, si pastorul a incercat un raspuns din care nu s-a inteles nimic, si nu a vrut nici acesta sa spuna adevarul.

Daniel Gorgan a plecat, si dupa plecarea acestuia, Andrei a inceput din nou sa dea vina pe el si sa spune ca toata problema a plecat de la faptul ca Daniel Gorgan a jucat la doua capete si ne-a facut pe toti sa ne certam.

Fratele Nelu Scafaru a inceput sa rada din nou de mine asa ca m-am ridicat si am plecat.

A doua zi am vorbit cu el prin email, i-am zis ca am inregistrat tot ca sa am dovada de felul in care decirg lucrurile. S-a suparat si a zis ca inregistrand asa ceva nu ma onoreaza si nu e legal (uitand ca si dumnealui l-a inregistra pe fratele Danut Vrancila in vara).

In fine, m-a sunat joi seara impreuna cu fratele Costel Scafaru ca sa ma anunte ca va cere Adunarii Generale sa ia atitudine in dreptul meu prin aprobarea unui avertisment de trei luni, in care eu trebuie sa divedesc o indreptare si reapropiere de Casa Domnului.

L-am intrebat cum ramane cu atitudinea cenzorilor fata de mine, cu ignoranta comitetului si a pastorului. Mi-a spus ca eu sunt cel care vad lucrurile gresit, ca ei nu au nici o vina, ca lucrurile s-au rezolvat si eu nu vreau sa trec peste toate.

L-am intrebat cum se poate rezolva fara sa fiu acolo? fara sa fiu si eu de fata? cum se poate rezolva in lipsa mea, problema mea cu cenzorii? Mi-a raspuns ca ei, cenzorii, au rezolvat-o intre ei, ca s-au impacat si ca au facut alt proces verbal corect fara minciuni in care nu au mai scris nimic din cel dintai , ca acela nu mai este valabil si ca se poate rupe si arunca. I-am zis ca procesul verbal de la primul control are semnatura membrilor coimitetului si nu cred ca este corect sa fie distrus fiind un act de la care a inceput toata problema.

L-am intrebat in fata fratelui Costel Scafaru daca a zis Andrei in seara aceea (in care am fost eu pastorul fratele Samuel si Andrei) ca vinovat de toate este Daniel Gorgan, a recunoscut ca da, asa a zis.

L-am intrebat: de ce nu pune trei luni la dispozitie in care sa faca impreuna cu comitetul tot ce nu a facut din Noiembrie pana acum, si sa organizeze intalniri intre mine-cenzori-dumnealui si comitet si sa incercam toti sa gasim caea rezolvarii, si daca dupa trei luni nu reusim sa rezolvam atunci sa ma duca in fata Adunarii Generale.

Bineinteles ca a respins acest lucru spunand.

I-am spus ca ar trebui sa spuna Adunarii Generale intreg adevarul despre toti cei impicati si sa nu creeze impresia ca eu m-am retras din comitet din lipsa de interes si ca m-am indepartat de Domnul, sa spuna Adunarii Generale ca exista un conflict grav intre cenzori(care sunt actualii slujitori) si Teo Taban.

Bineinteles ca a negat.

Am cerut 5 minute in care sa mi se permita sa vorbesc Adunarii generale.

Bineinteles ca a respins zicand ca nu vrea tulburari (de parca pana acum era pace si liniste).

In conditiile acestea i-am zis ca in prima zi de dupa Adunarea Generala voi prezenta la secretariat o cerere de retragere din membralitate.

Fratele a zis ca pot face acest lucru dar este prea posibil ca sa nu se opereze in registrul de membri “retragere la cerere” ci va lasa ca Adunarea Generala sa decida daca va fi retragere sau excludere.

CONCLUZII:

De trei ani, inca de la fratele Danut Vrancila este un grup de familii care dezbina, si in curand voi scrie despre acest lucru in detaliu.

De trei ani, incepand cu fratele Danut Vrancila s-a tot incercat indepartarea mea din lucrare, deasemenea voi scrie in curand detaliat si acest subiect.

Nu am tacut cand au fost facute fapte precum cele de mai sus, si acest lucru mi-a atras ura si invrajbirea unor frati.

In comitet nu zice nimeni nimic pe fata, dar in dos se vorbeste mult. Toti ziceau ca am dreptate, ca este bine ca nu am tacut si trecut cu vederea, dar pe fata toti … tacuti si nu zicea nimeni nimic.

Nu am inchis ochii nici cand a fost vorba de pastori, ci am votat impotriva minciunii pe fata.

L-am infruntat pe Danut Vrancila cand acesta a mintit comitetul si a manipulat Adunarea Generala (in curand voi publica un articol in care voi descrie cum au fost acele evenimente)

L-am acuzat pe Samuel Craioveanu de obedienta fata de un pastor mincinos si i-am spus ca este partas minciunii.

L-am acuzat ca a actuat la ordinul unui pastor mincinos in defavoarea unitatii bisericii si a imaginii comitetului (mai multe detalii in viitor).

La venirea fratelui Luca Daniel, fratele Danut Vrancila i-a zis sa scape de mine ca sunt un pericol (fratele Luca Daniel a marturisit acest lucru in comitet)

Toate acestea, de-a lungul acestor trei ani, au atras asupra mea ura si inversunarea unor frati, care acum au reusit sa ma incarce cu atatea noroi incat de data aceasta am ingenunchiat si am renuntat la tot…m-a retras din toate, si de la comunitate.

Experientele acestea avute cu pastori, prezbiteri si lucratori ai bisericii m-au facut sa ma clatin in credinta mea, sa nu mai am bucurie in a fi cu fratii.

Am trait cateva luni de calvar si la toate acestea pastorul a avut un singur mesaj: Este vina ta si alegerea ta.

Acestea sunt pe scurt problemele care m-au facut sa ma retrag din biserica si nu ce a spus pastorul la Adunarea Generala.

Am dorit sa stiti cu totii ce s-a intamplat si sa fiu ascultat.

In rest Dumnezeu care este sus vede tot si la timpul potrivit va arata toate lucrurile ascunse.

Teo

sursa: http://realitateabaptistacastellon.word ... eo-exclus/
Vrei un host de calitate si serios pentru serverul tau?
VEZI SERVERE HOSTATE LA NOI : http://www.zonek.ro/index.php?option=com_lgsl&Itemid=5
0763.55.9997 Comanda ACUMA OFERTA LIMITATA
Y: zonek_telecom | http://www.zonek.ro
- Nu te baga in pat nervos, stai treaz si "lupta". http://forum.zonek.ro inscrie-te si vezi cum se manifesta...
- Pentru schimb de Linkuri Intra AICi : http://forum.zonek.ro/linkex
Image
- Pentru cereri de Parteneriate prin Bannere Intra
mikaela
Newbie
Newbie
Jucator SA:MP ?: Nu
Jucator CS ?: Nu

Re: 9. De ce va fi Teo exclus

Post by mikaela »

As dori sa iau legatura cu dumneavoastra sau cu oricine care stie mai multe despre astet impostor, Danut Vrancila, nu numai ca dezbina biserici dar acuza de furt pe oameni nevinovati, nu e prima data.
Va rog frumos, ajutati-ne toti cei care stiti ceva ca sa nu ajunga si altii in aceeasi situatie.In cazul in care nimeni nu ne ajuta ne vedem obligati sa cerem ajutorul postului de televiziune OTV.
create_my_ownp
Administrator
Jucator SA:MP ?: Da
Nick:: in_so@pta
Jucator CS ?: Da

Re: 9. De ce va fi Teo exclus

Post by create_my_ownp »

Pai primul pas vad ca nu il face nimeni , cineva stie despre ce este vorba.
Vrei un host de calitate si serios pentru serverul tau?
VEZI SERVERE HOSTATE LA NOI : http://www.zonek.ro/index.php?option=com_lgsl&Itemid=5
0763.55.9997 Comanda ACUMA OFERTA LIMITATA
Y: zonek_telecom | http://www.zonek.ro
- Nu te baga in pat nervos, stai treaz si "lupta". http://forum.zonek.ro inscrie-te si vezi cum se manifesta...
- Pentru schimb de Linkuri Intra AICi : http://forum.zonek.ro/linkex
Image
- Pentru cereri de Parteneriate prin Bannere Intra
Post Reply

Return to “Realitatea Baptista Castellon”